Binnenkort: een inspirerend duogesprek met de Park Valley-architecten

9 februari '22

Wat zijn de belangrijkste pijlers binnen het plan? Hoe zorgt het wijkontwerp voor meer interactie? En waarom is bijvoorbeeld de gevelkleur van de woningen zandkleurig? Het interview met de architect en landschapsarchitect van Park Valley neemt je mee in hun visie en plannen voor de wijk. Binnenkort hier te zien!

image alt

KRACHTIGE SYNERGIE

In december 2019 won Arne Lijbers, samen met zijn team van Mecanoo architecten, de tender voor Park Valley. Onder andere door een sublieme juryscore op ruimtelijke kwaliteit bestaande uit stedenbouw, landschap en architectuur. Zo’n complex plan vraagt een goed integraal team. Daarom zijn diverse expertises - van ontwerper en ontwikkelaar tot bouwer en afnemer - samengebracht. “Een dergelijke nauwe samenwerking is de sleutel tot succes”, vertelt Lijbers in een eerder interview.

image alt

POETISCH MOOI

Philomene van der Vliet is landschapsarchitect en oprichter van BOOM Landscape. Samen met medeoprichter Jan Maas werkt zij aan projecten op het raakvlak van stedelijk ontwerp en landschapsarchitectuur, zo ook Park Valley. Het streven? Duurzame en poëtische landschappen die de leefbaarheid van onze steden verbeteren. In Park Valley zocht zij de perfecte balans tussen een hoge woningdichtheid en een parkachtige, landschappelijke sfeer. Bijvoorbeeld door groene woonhoven met elk een unieke invulling in het gebiedsplan te integreren.

Benieuwd naar het volledige verhaal? Houd de website in de gaten! Op 9 maart vind je het duo-interview hier terug in de nieuwssectie.

  Meer nieuws
  Bekijk het woningaanbod