Wat is er te doen in 'de Valley'?

Diemen én Amsterdam zijn goed voorzien, zowel in winkel- en horeca-aanbod als in levendigheid en plezier. In Diemen centrum kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en snel een hapje eten. In Amsterdam is er op elk moment van de dag ruimte voor vermaak. Daar profiteer je van als je in Park Valley woont! In de wijk zelf komen basisvoorzieningen, zoals een brede school en een buurthuis als plek voor ontmoeting en activiteiten. Lekker ontspannen wonen, met alles in de buurt.

image alt

Vallei voor foodies

In Park Valley woon je op een plek vol gezelligheid. Een plek waar niets moet, maar alles kan. Houd je van een kopje koffie in de ochtend, een borrel op een terras of uitgebreid uiteten, zodat je thuis niet hoeft te koken? Cafeetjes en restaurantjes vind je genoeg in de nabijheid van Park Valley. Van een lekker broodje voor de lunch of een verse latte macchiato tot een Italiaans diner of een (h)eerlijke maaltijd met seizoensproducten. Ontdek en geniet!

image alt

De campus

Op slechts enkele minuten lopen van jouw nieuwe huis in Park Valley ligt Campus Diemen Zuid, de enige Nederlandse studentencampus naar Amerikaans model. In de campusbuurt wonen inmiddels meer dan 1000 studenten met veel voorzieningen binnen handbereik. Denk aan een supermarkt, sportvoorzieningen en horeca. De komende tijd wordt de campus uitgebreid zodat er nog eens 774 studenten bij kunnen.

image alt

Slimme school

In Park Valley komt een nieuwe brede school waar ruim 700 baby’s, dreumesen, peuters, kleuters en tieners samen komen in één gebouw. Het gebouw staat midden in de wijk, als kloppend hart van Park Valley. Hier komen alle kinderen uit de 4 buurten bij elkaar en gaan ze samen op onderzoek uit. Zowel het gebouw, als de schooltuin, als de groene buitenruimte nodigen uit tot onderzoekend leren, duurzaam leren en leren over duurzaamheid. Wie weet ontwikkelt jouw kind zich tot de nieuwe Midas Dekker, Jane Goodall of Freek Vonk.

image alt

Ontspan en ontdek

In de wijk is er ruimte voor bedrijfjes aan huis en voor sportgelegenheden. Volg straks yoga langs de waterkant, ga in het water suppen of doe nog even aan fitness voordat je naar je werk gaat. Of kies je juiste voor een ontspanningsmassage of laat je je adviseren en inspireren over goede voeding? Daarnaast is er in het Buurthuis ruimte voor horeca, catering, creatieve activiteiten en moestuinieren. Wil je even helemaal niets, strijk dan neer in de groene oases van de daktuinen. Hoe ontspan jij het liefst?

Wat is de visie op het plan? Park Valley de visie
Wat is de planning? Park Valley de planning