Een duurzame, hoogwaardige en gezonde leefomgeving

Bij Park Valley willen we voorop lopen in het duurzaam ontwikkelen van de wijk en de woningen. Voor de vraagstukken Energie, Klimaatadaptatie, Circulariteit en Gezondheid ontwikkelen we in Park Valley slimme combinaties en oplossingen die bijna als vanzelf leiden tot een gezonde en hoogwaardige woonomgeving. Zo dragen we bij aan bewust en toekomstgericht wonen en leven.

image alt

Energie

We stappen over van energiebronnen die je maar één keer kunt gebruiken - steenkool, aardgas - naar energie die nooit opraakt, zoals zon, wind of aardwarmte. Met andere woorden; we gaan van fossiel en vervuilend naar duurzaam en schoon. Dit vertaalt zich in Park Valley onder in een gasloze manier van verwarmen en de plaatsing van zonnepanelen.

image alt

Circulariteit

We maken zoveel mogelijk slim gebruik van natuurlijke, hergebruikte en herbruikbare materialen bij de bouw van jouw woning. Zo dragen we bij aan de grondstofkringloop en behoudt je woning zoveel mogelijk waarde voor de toekomst.

image alt

Klimaatadaptatie

Je hebt het uiteraard al gemerkt: het wordt in Nederland droger en heter, maar ook natter. Dat vraagt om betere aanpassingen aan het veranderende klimaat. Daarvoor hebben we oog in Park Valley, de wijk is goed bestand tegen hitte, droogte en wateroverlast.

image alt

Gezondheid

We weten allemaal dat gezond eten en voldoende bewegen belangrijk zijn. Ook een aangename woon- en leefomgeving draagt bij aan een gezonde levensstijl. En zorgt voor een leefwereld waarin kinderen veilig kunnen opgroeien en waarin je vitaal oud kunt worden.

Wat gebeurt er de komende tijd? Bekijk de planning
Hoe kwam het plan tot stand? De visie achter Park Valley