Een fijne woonomgeving voor kinderen

25 september '20

De woningen in Xplore staan zo opgesteld dat er altijd een geborgen en veilige plek is voor de kinderen om te spelen en te ontdekken. Zowel in de 4 woonhoven als in het groene binnengebied. Als ze klein zijn ontdekken de kinderen de buurt nog onder toeziend oog van mama of papa, maar later trekken ze er gewoon zelf met de fiets op uit. Wat er zo fijn is voor de kinderen? Lees het hier!

Intiem, geborgen en autovrij

Xplore Holland Park West is zo ontworpen dat het lijkt alsof je in een groene vallei woont: glooiend, ruimtelijk en overzichtelijk. Maar toch geborgen door de 4 besloten woonhoven. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de groene buitenruimtes waar de buurt een oogje in het zeil kan houden. Of in het open binnengebied waar ook het buurthuis en de Brede School staan. Doordat Xplore geheel autovrij is, spelen kinderen veilig en onbezorgd in de buurt.

image alt

Ontdekken in en om de school

In Xplore komt een nieuwe Brede School waar ruim 700 baby’s, dreumesen, peuters, kleuters en tieners samen komen in één gebouw. Het lichte gebouw staat midden in de wijk, als kloppend hart van Xplore. Hier komen alle kinderen uit de vier buurten bij elkaar en gaan ze samen op onderzoek uit. Het gebouw, de schooltuin, de groene dakterrassen én het schoolplein - dat ook buiten schooltijd toegankelijk is - nodigen uit tot spelen, onderzoeken en ontdekken.   

Volop speelgelegenheden

Op het centrale binnenhof tegenover het buurthuis, op het schoolplein, op de kleine binnenhoven, in de bomen en tussen het groen… Voor kinderen is er meer dan voldoende speel- en ontdekruimte in Xplore. De grotere kinderen worden uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan. Zoals op de bosspeelplek waar ook ruimte is voor lianen, schommels en hangmatten. Je zult zien: ze rennen vol enthousiasme van grasveld naar bos naar schoolplein. Krijg ze ’s avonds nog maar eens binnen!

image alt

Eropuit met kinderen

En ook buiten Xplore is van alles voor de kids om te ontdekken. Speelbos Banjerbossie biedt alle ingrediënten voor hutten bouwen, verstoppertje spelen en met water kliederen. Op een prachtige zomerse dag - of een winderige herfstdag - is het op Strand IJburg heerlijk vertoeven. En met Amsterdam om de hoek ben je zo in Artis, bij NEMO Science Museum of bij Jeugdland Amsterdam Oost: een natuurspeeltuin, waterparadijs en culturele kinderwerkplaats ineen.

Kindvriendelijk uiteten

Hoe fijn is het als de kinderen lekker kunnen spelen terwijl jij op het terras van een hapje en een drankje geniet? Ga dan zeker langs bij Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos. De kinderen leven zich uit in de speeltuin, met de graafmachines of bij de pauwen. Ze komen even snel aan tafel voor een pannenkoek en dan gaan ze weer. Houd jij zelf niet van pannenkoeken? Wees gerust, er staan ook salades en bitterballen op de menukaart!

Wat gebeurt er de komende tijd? Xplore de planning
Zo centraal ligt Xplore Xplore de bereikbaarheid