Wat is er allemaal bij jou in de buurt?

21 september '20

Lattes drinken op het terras in De Pijp, een balletje slaan op een gravel court, of struinen door De 9 Straatjes. Het is allemaal binnen handbereik vanuit Xplore in Holland Park West! We showen je de highlights van Diemen en Amsterdam en op de kaart onderaan de pagina zie je wat er nog meer rondom jouw nieuwe buurt te vinden is. Kijk je mee?

image alt

(Super)markten

Zeker wanneer je een druk bestaan hebt, is een supermarkt om de hoek ideaal. Op de Campus vind je een kleine, maar fijne Albert Heijn. In winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid kun je voor je dagelijkse boodschappen terecht bij de Jumbo. Maak je van je tripje naar de supermarkt graag een echt uitje? Aan het Diemerplein kun je een flinke tijd dwalen door de Albert Heijn XL. En nu we het toch over Albert hebben: voor een lekker visje, roti of olijven moet je natuurlijk op de Albert Cuypmarkt zijn. Gewoon op fietsafstand!

image alt

Shoppen in Amsterdam

Wat is nu fijner dan een dagje shoppen in Amsterdam? Loop naar de metro bij Diemen-Zuid en zoef in nog geen 20 minuten naar Amsterdam CS. Kies je voor de toeristische route over de Dam? Of weet jij een intiemere route richting Magna Plaza of De 9 Straatjes? De vele winkels in Amsterdam staat hoe dan ook garant voor volle tassen mee naar huis. Lekker op de fiets voor een dagje shoppen? Dan is De Pijp - op nog geen 6 kilometer afstand - dé plek om te struinen langs fijne boetiekjes.

image alt

Shoppen in Diemen

Ook in Diemen kun je uitstekend winkelen, zoals in het overdekte winkelcentrum Diemerplein. Zo’n 70 winkels en horeca onder één dak. Hier vind je leuke kleine winkels die je niet overal ziet, zoals Kellebelle kids, een speciaalzaak in het hogere segment met kleding voor kinderen van 0 t/m 16 jaar. Natuurlijk vind je er ook ketens als Hema, Action en Bruna.  En verszaken zoals een bakker, slager en notenboer, waarbij het water je in de mond loopt. Even pauze tijdens het shoppen? Tank bij in Brasserie Drusius of Grand Café Cheers.

image alt

Sport en spel

Waar gaat jouw sporthart sneller van kloppen? Lekker laagdrempelig ‘hoopen’ kan op het basketballcourt bij het Bergwijkpark. In clubverband kun je terecht bij een van de vele hockey-, voetbal- en tennisverenigingen die Diemen rijk is. Met de kinderen lekker ravotten kan ook in de buurt: Speelbos Banjerbossie biedt alle ingrediënten voor hutten bouwen, verstoppertje spelen en met water kliederen. Graag het water op? Diemen heeft een Jachthaven aan het IJmeer, De Grote Zomer.

image alt

Horeca

Een kwartiertje fietsen en je staat voor dé beste cocktailbar van Amsterdam-Zuid (volgens Esquire), Juniper & Kin. Nip in de sky bar op de 21e verdieping van een Spiced Dream of een gin-tonic met rozemarijn. Wil je rustiek lunchen met je familie kom dan langs bij restaurant De Kas in Park Frankendael te Amsterdam. Hier is het motto: ‘In de ochtend geoogst, in de middag op het bord’. Of klop aan bij De Vergulden Eenhoorn, op de Ringdijk in Diemen. Deze oude stadsboerderij uit 1702 is omgetoverd tot café, restaurant en hotel. Om de cheesecake er weer af te ‘sporten’, kun je hier ook een potje jeu-de-boulen.

Voorzieningenkaart
Wat gebeurt er de komende tijd? Xplore de planning
Ontdek alle voorzieningen Xplore de voorzieningen