Brede School Diemen in Holland Park officieel geopend

13 oktober '23

In juni was de officiele oplevering van de Brede School aan de gemeente Diemen. Daarna droeg de gemeente Diemen het gebouw over aan Stichting Florente en Kind & Co. Rutger Veldhoen, Adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Midden West zei toen al dat hij uitkeek naar het moment dat de kinderen de school in gebruik zouden nemen. Inmiddels is het zover en is het gebouw volop in gebruik. We ontvingen een aantal prachtige foto's die we graag met je willen delen.

Ruimtelijk en licht gebouw

De bouw van het gloednieuwe schoolgebouw in de wijk Holland Park is voltooid en het gebouw is in gebruik genomen. Het is een ruimtelijk en licht gebouw geworden waarin de leerlingen van alle leeftijden zich geborgen zullen voelen. Het hart van het schoolgebouw is verbonden door een centrale hal en bovengelegen vides die leiden naar het kinderkook café, het kinderdagverblijf, de aula, de gymzaal, de teamkamer en andere voorzieningen. De route door het schoolgebouw stimuleert gezond en duurzaam gedrag van leerlingen en leerkrachten. Er is veel groen, veel licht en een fraaie combinatie van openheid en geborgen ruimtes, waar leerlingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Ook in de buitenruimtes, zo zijn er diverse groene dakterrassen en een rijk beplant schoolplein. Bovendien mag De Brede School zich een ‘Frisse School’ noemen, vanwege de extra aandacht voor een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Energie, lucht, temperatuur, licht en geluid hebben vanaf de ontwerpfase een prominente rol ingenomen om een prettig, gezond en toekomstbestendig schoolgebouw op te leveren. Kortom: een prachtige plek om onderwijs te volgen en samen op te groeien.

School in beeld

Dat de kinderen blij zijn met deze mooie nieuwe plek is te zien op onderstaande prachtige foto's die we hebben ontvangen.

Wonen in Park Valley

Park Valley heeft naast de school nog veel meer voorzieningen in de buurt. Een heerlijke wijk met alles in de buurt. Wil je ook wonen in Park Valley? Er zijn zijn nog woningen beschikbaar. Bekijk het aanbod en vraag direct een optie aan! 

Bekijk het woningaanbod
Iets vragen? Neem contact op
Ook wonen op Park Valley? Bekijk het aanbod