Samen thuis in Park Valley

15 april '22

Bij een nieuw huis horen nieuwe buren. Altijd even wennen, maar het mooie van nieuwbouw is dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit. Ofwel: een verbindende factor vanaf dag één. Het ontwerp van Park Valley is daar goed op afgestemd en moedigt interactie tussen bewoners van alle generaties aan. Of dat nu op school, in het park of bij de woningen zelf is. Hier wonen jong en oud naast elkaar - en vooral mét elkaar.

image alt

Beter een goede buur

Maak je het liefst een wandeling door je toekomstige wijk om te zien hoe dat voelt? Dat is bij een nieuwbouwwijk natuurlijk lastig. Park Valley is een plek waar nu nog weinig staat maar waar iets prachtigs wordt gecreëerd. De visie is duidelijk: hier leven bewoners, jong en oud, straks met elkaar samen. En dan ook écht samen. Dat gaat van een korte begroeting op straat, een burenborrel in het binnenhof tot kinderen die verstoppertje spelen in de buurt. Park Valley is een stukje dorp aan de rand van de stad. Proef je de sfeer al een beetje?

image alt

Nu én straks fijn wonen

In Park Valley vind je een thuishaven voor het leven. Naast dat het er barst van het groen in de vorm van parken, bomen en gras, heerst er bovenal een prettige leefsfeer. Eén waar alle leeftijden goed in gedijen. Privétuinen lopen over in het openbare groen, dus je hopt nadat je in de tuin hebt gewerkt zo het binnenhof in voor een borrel. En dat terwijl de kids samen met hun vriendjes de wijk ontdekken. Ook het buurthuis - dat allerlei activiteiten organiseert - staat garant voor ontmoetingen en gezelligheid.

image alt

Het hart van de wijk

De brede school biedt straks plek aan ruim 700 baby’s, dreumesen, peuters, kleuters en tieners. Het gebouw staat midden in de wijk en brengt alle kinderen - maar ook ouders - uit de vier buurten bij elkaar. Park Valley is daarnaast autoluw en voelt door de besloten vier woonhoven geborgen. De hofjes lenen zich perfect voor de allerkleinsten waar zij onder toeziend oog van de buurt kunnen spelen. Later trekken ze er natuurlijk zelf op uit. Naar het centrale binnenhof tegenover het buurthuis, het schoolplein (dat ook buiten schooltijd toegankelijk is) of de bosspeelplek met ruimte voor lianen, schommels en hangmatten. Genoeg te beleven!

Hoe werkt dat eigenlijk? Woning kopen
Bekijk alle woningen Woningen