Eerste palen Holland Park West de grond in

21 april '21

Vandaag is gestart met de bouw van de eerste fase van nieuwbouwproject Holland Park West te Diemen. Maar liefst 962 palen gaan in deze fase de grond in. Lex Scholten, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Diemen, was aanwezig met Rutger Veldhoen (Adjunct Directeur Bouw Midden West) en Edward Zevenbergen (directeur projecten BPD Gebiedsontwikkeling) namens de VOF Ontwikkelcombinatie BPD / Dura Vermeer. 

In Holland Park West wordt eerst gestart met de bouw van de parkeergarage voor fase 1 & 2. Deze garage vormt de fundering voor de daarboven gelegen school en woningen. Er is straks sprake van een autoluwe, duurzame wijk die groen en kindvriendelijk is, met aantrekkelijke verblijfsruimte om zo ‘ontmoetingen’ onder buurtbewoners en bezoekers te stimuleren.

image alt

Programma Holland Park West

In deze nieuwe buurt worden gefaseerd 716 woningen, die variëren in (sociale en middeldure) huur en koop, en in groottes, hoogtes en vormen, met diverse (maatschappelijke) voorzieningen, waaronder een brede school, gerealiseerd. De hele wijk wordt zeer duurzaam aangelegd; zo worden zonnepanelen geplaatst, ecologische maatregelen genomen en worden de woningen en voorzieningen uitgerust met WKO. Dit is Warmte-Koude Opslag die zorgt voor aardgasvrije verwarming en verkoeling.

Een groene wijk

Het groen in het midden van de wijk loopt via zachte overgangen over in de binnenhoven tussen de woonblokken. De besloten, natuurlijke omgeving stimuleert spelen, ontdekken en ontmoeten. Vanaf de verspringende terrassen van de school midden in het plan is er uitzicht over het groene hart van de wijk en het schoolplein met schooltuin. Voor het ontwerp tekenden Mecanoo architecten en Boom! Landscapes. De start van de verkoop staat gepland voor net na de zomer van 2021. Het opleveren van de wijk is gepland voor 2025.

  Lees meer over Diemen
  Lees meer over de voorzieningen