Brede School Diemen in Holland Park officieel geopend

19 juni '23

Op 9 juni was het zover! De ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling leverde de Brede School officieel op aan de gemeente Diemen. Daarna droeg gemeente Diemen het gebouw over aan stichting Florente en Kind & Co. De school past perfec bij de duurzaamheidsvisie van de gemeente Diemen en de huisvestingsvisie van Florente basisscholen en KMN Kind & Co. De kinderen kunnen in hun nieuwe basisschool op ontdekkingsreis waarbij ze duurzaam leren over duurzaamheid. In september wordt er ook nog een feestje gevierd met de leerlingen en alle gebruikers.

Een school belangrijk in de wijk

Een school is belangrijk in een wijk. Wethouder Onderwijs Jeroen Klaasse is blij met deze mijlpaal: ‘’Ik ben blij dat Holland Park binnenkort wordt uitgebreid met zo’n belangrijke voorziening als een school. Mooi dat we vandaag het gebouw kunnen overdragen aan Florente. Ik wens ze veel succes met de inrichting ervan en kijk uit naar september.’’

image alt

Prettig, gezond en toekomstbestendig gebouw

Architect Mecanoo licht toe: ‘’De brede school biedt plek voor 700 leerlingen. Het is een ruimtelijk en licht gebouw waarin de leerlingen van alle leeftijden zich geborgen zullen voelen. Het hart van het schoolgebouw is verbonden door een centrale hal en bovengelegen vides die leiden naar het kinderkook café, het kinderdagverblijf, de aula, de gymzaal, de teamkamer en andere voorzieningen. De route door het schoolgebouw stimuleert gezond en duurzaam gedrag van leerlingen en leerkrachten. Er is veel groen, veel licht en een fraaie combinatie van openheid en geborgen ruimtes, waar leerlingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Ook in de buitenruimtes, zo zijn er diverse groene dakterrassen en een rijk beplant schoolplein. Bovendien mag De Brede School zich een ‘Frisse School’ noemen, vanwege de extra aandacht voor een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Energie, lucht, temperatuur, licht en geluid hebben vanaf de ontwerpfase een prominente rol ingenomen om een prettig, gezond en toekomstbestendig schoolgebouw op te leveren.’’

‘’Het is onze verantwoordelijkheid om samen de lat zo hoog mogelijk te leggen. We hebben met elkaar hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. De Brede School met schooltuin is een fijne plek geworden, die straks ook in verbinding staat met de groene buurt. Wij kijken uit naar het moment dat de kinderen gebruikmaken van hun nieuwe school’’, aldus Rutger Veldhoen, Adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

nieuwbouw park valley diemen
nieuwbouw park valley diemen
nieuwbouw park valley diemen

Wonen in Park Valley

Park Valley heeft naast de school nog veel meer voorzieningen in de buurt. Een heerlijk wijk met alles in de buurt. Wil je ook wonen in Park Valley? Er zijn zijn nog woningen beschikbaar. Bekijk het aanbod en vraag direct een optie aan! 

Bekijk het woningaanbod
Iets vragen? Neem contact op
Ook wonen op Park Valley? Bekijk het aanbod