7x waarom je naar Diemen wilt verhuizen (en Amsterdam wilt verlaten)

10 december '20

Diemen, lekker dicht bij de metropool Amsterdam, maar toch de rust van een dorp. Zo, nu hebben we al 1 reden verklapt waarom je naar Diemen wilt verhuizen. Heb je meer overtuiging nodig? Lees dan vooral verder!

1. Bereikbaarheid met ov

Diemen heeft maar liefst 2 stations waar je op de trein of metro kunt stappen: Diemen en Diemen-Zuid, dat het dichtst bij Xplore ligt. Je stapt hier op de trein richting Schiphol of Almere, of kiest metrolijn 53 richting de Gaasperplas of Amsterdam Centraal Station. Vanuit daar kun je overstappen naar elk ander station in Nederland. Over goed bereikbaar gesproken!

2. Bereikbaarheid met auto

Ook als je liever je eigen glimmende bolide pakt, zit je in Diemen goed. Diemen ligt dicht bij de A10, waardoor je in no time in Amsterdam staat. Of bij Schiphol, in Almere, Utrecht of … Parkeren in het centrum van Diemen is bijna gratis vergeleken met Amsterdam. En in nieuwbouwplan Xplore zelfs helemaal gratis in de ondergrondse parkeergarage.

image alt

3. Diemen, groen?


Ja echt! Diemen behoort tot het Groene Hart. Het meest noordelijke puntje welteverstaan. Hierdoor heb je de uitgestrekte en groene natuur van dit Nationaal Landschap altijd om de hoek. Geniet van de typische Hollandse stapelwolken boven de polders: fietsend, wandelend of met een bootje over de Amstel of de Vecht.

image alt

4. Diemen, saai? Echt niet!


In Diemen is van alles te beleven. Er is een theater, een jachthaven, zwembad, oneindig veel sportverenigingen… In het centrum kun je bovendien uitstekend winkelen, zoals in het overdekte winkelcentrum Diemerplein. Zo’n 70 winkels en horeca onder één dak. Na een lange dag shoppen is het heerlijk om op in Grand Café Cheers neer te strijken voor een drankje.

5. Beste van 2 werelden

Diemen biedt je het beste van 2 werelden. Je bent binnen een kwartier, op de fiets of met de tram, bij je vrienden en collega’s in de ‘grote’ stad Amsterdam. Maar je woont lekker rustig en vrij in het groen, in een ruime woning, en met de auto voor de deur. Heerlijk!

image alt

6. Woonproject met uniek DNA


Wil je wonen in een woonproject met een uniek DNA, dan moet je bij Xplore in Diemen zijn. Hier ligt de focus op natuur, communitygevoel en duurzaamheid. Zoals de architect stelt: “Duurzaamheid is het DNA van het plan. Daar sturen we op in het landschap, bij de bouw en bij de interactie in de wijk. We stimuleren om elkaar te ontmoeten, om te bewegen en om te ontdekken.”

7. De Amsterdamse woningmarkt

Tja, als laatste puntje dan toch nog even een referentie naar de Amsterdamse woningmarkt. De prijzen gaan sky high, het aantal vierkante meters dat je ervoor terug krijgt, is zeer low. En met alles wat je hierboven hebt gelezen, is het niet meer moeilijk om voor Diemen te kiezen, toch?

Een vraag? We helpen je graag verder
Meer over Xplore? Bekijk het nieuwsoverzicht