De bouw van Xplore Holland Park West

Er komt veel kijken bij de bouw van Xplore Holland Park West. Via deze weg proberen we alle belanghebbenden op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Denk aan eventuele wegafsluitingen, bouwupdates en berichten vanuit de gemeente over de voortgang. 

image alt

Werkzaamheden Brede School

De voorbereidende werkzaamheden voor de brede school in Holland Park West zijn in volle gang. De Brede School in Holland Park West gaat volgens planning 1 juli 2022 open. Voor het starten van de bouw zijn voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk waaronder het verwijderen van ongeveer 40 bomen. Zo kan de locatie bouwrijp gemaakt worden. De andere bomen zijn al in een eerder stadium verwijderd.

De brede school biedt ruimte voor ongeveer 700 basisschoolleerlingen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. De werkzaamheden starten medio oktober van dit jaar. In februari 2021 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden van de parkeerkelder waarna de bouw van de school spoedig volgt. In 2021 wordt ook gestart met het aanleggen van een nieuw park op de vroegere locatie van Bergwijkdreef. Dit wordt straks het groene hart van Holland Park.

Lees meer over de voortgang van de bouw op de website van de gemeente Diemen. 

Gemeente Diemen
Planning Xplore de planning
Visie Xplore de visie