Holland Park Diemen

Amsterdam Zuid Oost groeit. Aan de overkant van de Gooiseweg, aan de rand van Zuidoost, komt een opvallende woonwijk: Holland Park. Vroeger bekend als groot kantorenterrein. Inmiddels is Holland Park opgedeeld in 4 verschillende woonbuurten die allemaal door een andere gebiedsontwikkelaar worden ontwikkeld.

Ruim 5000 woningen

Holland Park Oost en de studentencampus zijn bijna volledig gebouwd en bewoond. De bouw van Park Valley Holland Park West en Holland Park Zuid gaat de komende jaren beginnen. In heel Holland Park komen in totaal 5200 woningen. Waarvan er 702 worden ontwikkeld door BPD en Dura Vermeer onder de naam Park Valley Holland park West. 

De 4 buurten uitgelicht

Video Pakhuis De Zwijger: Holland Park in aanbouw

In onderstaande video komen verschillende gasten aan het woord die uitleggen hoe de nieuwe wijk Holland Park wordt gebouw. Het interview start met Lars van Engelen en Rob Blijeveld die je op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen rondom Holland Park. Wat worden de voorzieningen? Wie gaan er wonen?

Vervolgens komt Arne Lijbers aan het woord die meer gaat vertellen over de architectuur van Holland Park West. Edward Zevenbergen vertelt over het ontwerp, de openbare ruimte, de buurtvoorzieningen en school. Daarnaast vertelt hij hoe dit plan duurzaamheid en betaalbaarheid combineert en hoe Holland Park West zich onderscheidt van de andere de buurten. 

Wat zijn de voorzieningen in Park Valley? Park Valley de voorzieningen
Hoe goed bereikbaar is Park Valley? Park Valley de bereikbaarheid