Culinaire hotspots Diemen & Amsterdam

19 februari '24

Rondom Park Valley zijn diverse culinaire tentjes met invloeden van over de hele wereld. En wist je dat het Amstelkwartier en Watergraafsmeer maar op een klein kwartiertje fietsen ligt? We hebben een aantal niet-te-missen culinaire hotspots op loop en fietsafstand op een rijtje gezet!

Warme thuishavens in Zuidoost

Hotspots in een warme gezellige setting waar locals graag samenkomen.

Oma Ietje

(Heesterveld 3)

Oma Ietje bevindt zich in één van de kleurrijke gebouwen van de Heesterveld Creative Community. Het restaurant wordt gezien als de huiskamer van de buurt. Het is voor de bedrijven om de hoek en voor de Zuid-Oost locals dé plek om te lunchen, borrelen en dineren. Een heerlijke no-nonsense tent waar iedereen zich welkom voelt. Gezelligheid en goed eten staat hier centraal. Oma Ietje serveert originele gerechten, geïnspireerd op comfort food van over de hele wereld. Kies tijdens de lunch een broodje gerookte pepermakreel of Bulgogi (spicy Koreaans stoofvlees) met frietje. Aanraders hier zijn: de Libanese lam balletjes, Balado (sticky Indonesische aubergine) en Opa’s Estofado (Spaanse stoof). O, en vergeet de avond niet af te sluiten met hét dessert: Oma’s Kliederzooi!

Zodra het mooi weer is, is het zonnige terras van Oma Ietje een echte must-go. Nog een tip: loop na het eten een rondje om de gebouwen van Heesterveld Creative Community om de bijzondere buitenkunst te aanschouwen.



Website

House of Birds

(Diemerbospad 1a)

Dit is een adres bij het Diemerbos om te onthouden! Het is een schitterend plekje voor vogelspotters, vandaar de naam. Het restaurant is gebouwd in de vorm van een vogelhuisje, waardoor het prachtig opgaat in het omliggende bos.

House of Bird is een proeflokaal waar bier (o.a. Eendjes en Thuisfluiter) van de eigen Bird Brewery wordt geserveerd. Deze plek leent er zich uitstekend om naartoe gaan met het gezin of met vrienden. Waai eerst heerlijk uit met een frisse wandeling door het bos en plof daarna neer bij het gezellige House of Birds. Ben je met kinderen? Ideaal! Die kunnen of lekker buiten ravotten in de speeltuin of zich binnen vermaken met de vele spelletjes. Intussen kunnen de mama’s en de papa’s in alle rust genieten van hun welverdiende borrel! Er staan fijne gerechten op de kaart en er is voor ieder wat wils: vis, vlees, vegetarisch, vegan en voor de “piepkuikens” een kindermenu.

Luid hier je weekend in of sluit het feestelijk af. En ook heel erg handig: parkeren is hier gratis!

Website

lunch

Boozy brunch

Start je weekend of je zondag met een heerlijke brunch en cocktails! Wie houdt er niet van?

Foodbar Barabas

(Dalsteindreef 7033)

Voor de lekkerste boozy brunch in Diemen moet je bij Barabas zijn! Een restaurant waar je heerlijk streetfood kan eten en die het internationale karakter van de omgeving laat terugkomen het restaurant. Op de kaart vind je gerechten van over de hele wereld: van een Cubaanse sandwich en Griekse pita kip gyros tot aan Korean street toast en gewoon een lekker Hollands broodje met oude kaas. Ook kan je hier terecht voor kleine streetbites als samosa’s, dimsum en bitterballen! Voor ieder wat wils.

En voor wie zin heeft in zoet is er ook genoeg keuze: S'more, sticky toffee cake of één van de fantastische taartjes die elke dag vers worden gebakken!
En bij een boozy brunch hoort natuurlijk ook een cocktail! Bij Barabas schenken ze de zogeheten ‘Serious Cocktails’. Start je weekend feestelijk met een Mariposa Rosa, een Singapore Sling of een Ready to RUMble! Liever een mocktail (0.0%)? Ook daarin genoeg keus: Ultraviolet, Pink Panther of een Pineapple Sour.

Website

The Lobby Fizeaustraat

(Fizeaustraat 2)

Uitgebreid brunchen in het weekend doe je bij The Lobby. Hier hangt een warme en ongedwongen sfeer. Het interieur is spot on en zelf ontworpen door het team van Hotel V. En dat zie je ervan af! Neem plaats aan de bar, aan een tafel of heerlijk in een fauteuil. Zin in brunch? Gouden tip: ga voor de gepocheerde eieren met hollandaise saus geserveerd op een brioche toastje! Met ham (benedict), zalm (royale) of spinazie (florentine).

Het is overigens bij the Lobby Fizeaustraat de hele dag mogelijk om culinair te genieten. Neem een wentelteefje als ontbijt, lunch met flammkuchen, borrel aan de bar of geniet van een volledig verzorgde avond met een luxe meergangendiner. De kaart is een mix van Franse en Italiaanse invloeden. Vergeet niet naar de uitgebreide wijnkaart te kijken en een glaasje te proberen! Sommeliers uit Amsterdam en verre omgeving komen hier speciaal naartoe voor de unieke en lekkere wijnen die ze hier schenken.

The Lobby heeft de perfecte balans van zorgzaamheid, kwaliteit en gezelligheid. Een niet te missen hotspot op slechts 15 minuten fietsen van Park Valley.

Website

Diner

Dineren aan het water

Het Amstelkwartier is een prachtige plek aan het water. En het mooie is: je bent er zo! Slechts 15 minuten fietsen!

L'Osteria

(Korte Ouderkerkerdijk 16)

Is pizza jouw guilty pleasure? Ga dan naar L’Osteria in het Amstelkwartier! Hier serveren ze overheerlijke dunne-bodem pizza’s uit de steenoven en vers gemaakte pasta’s. Start het diner met anti-pasti klassiekers zoals vitello tonato of salade caprese.

L’Osteria is een makkelijk en gezellig tentje aan het water waar de kinderen ook buiten kunnen spelen in een kleine speeltuin. Zin om thuis te eten? Of is het zomer en wil je op het strandje van Amstelkwartier relaxen? Haal je pizza dan af!

Website

George Marina

(Spaklerweg 10A)

De Franse bistro bevindt zich direct aan de Amsterdamse Amstel en biedt een fenomenaal uitzicht over het Amstelkwartier. Je kijkt uit op de jachthaven. Deze vestiging van George staat bekend om de fruits de mer en de sushiplateus, maar ook voor een goede steak met frietjes of een vegetarisch gerecht kan je hier terecht. Je bent de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, een zondagse brunch, diner of cocktails op vrijdag- en zaterdagavond. Met mooi weer kan je genieten van een drankje op het terras terwijl je kijkt naar de bootjes die varen richting de grachten van Amsterdam of oude Kerk aan de Amstel.

Website

Borrel

Amsterdamse bruine eetcafés

Om een hap met het gezin te eten of een fluitje te drinken aan de bar. Gewoon lekker ouderwets gezellig!

Café Elsa's

(Middenweg 73)

Tientallen jaren is café Elsa’s een begrip in Amsterdam. Ooit, in 1890, was het de plek waar reizigers wachtten tot de stoomtram en later de paardentram van de Gooische Trammaatschappij vertrok vanuit de Middenweg naar het Gooi. Het café is vernoemd naar Elsa Maxwell. Beroemd in de jaren ‘20 tot ‘40 om haar exclusieve en over de top feesten die zij in Europa en Amerika hostte voor de upper-class. Elsa stond bekend als ‘the hostess with the mostest”. De slogan van het café.

Op het menu staat alles wat je wilt bij een klassiek eetcafé met onder andere garnalencocktail, carpaccio, uiensoep, saté, spareribs en tournedos. En bij een bruin café hoort voetbal! Hier staan dan ook regelmatig wedstrijden op een groot scherm aan.

Website

Eetcafé Lotgenoten

(Rijksstraatweg 215)

Een klassieker in de buurt. Op de fiets ben je er in 6 minuten en lopend binnen een kwartiertje. Er hangt hier een heerlijk ongedwongen sfeer. Ben je er voor het eerst? Bestel de favoriet Lotgenoten saté. Hier staan ze om bekend en dat is niet zomaar. Of deel gezellig met je tafelgenoot een kaasfonduepannetje! Vergeet niet op het bord te kijken, hier staan elke dag de extra specialiteiten op.

Of je nu alleen, met familie of vrienden komt: dit is een plek waar het gewoon altijd goed is en iedereen graag terugkomt.

Website

  Bekijk het laatste nieuws
  Contact